søndag den 9. februar 2014

INDISK Samosa med mynte og koriander dressing.




I denne tid spiser vi INDISK mad. I dag blev det til samosa og de var super lækre, så du får lige opskriften her.
-------
Opskriften har jeg fundet på nettet og tilpasset den lidt.

Giver 30 samosa ( det stod der i opskriften, men det var bestemt en AND. Jeg fik ca 20 små ud af det).
Ingredienser 
225 gr.hvedemel
1/2 tsk salt
50 g Smør
75 ml vand
Fyld:
25 g Smør
1 lille løg, fint hakket
2 fed hvidløg, knust
1 stykke frisk ingefær, skrællet og finthakket (det der kan ligge på en spiseske)
1/2 tsk Gurkemeje
400 g hakket oksekød
1 tsk Salt
1 tsk garam masala
Saft af 1 lime. (3/ 4 til kødsovsen og resten til dressingen).
Tilstrækkelig olie til friturestegning
Tilberedning
Dej:
Lav først dejen. Sigt mel og salt i en skål. Tilsæt smør, skåret i små stykker og bland det indtil blandingen ligner fint rasp.
Hæld 75 ml vand i blandingen og ælt dejen til den er glat i ca. 10 minutter. (tilsæt vand, hvis dejen er for tør)
Læg dejen i en skål og dæk den til med et viskestykke, mens du laver fyldet til dine samosa.
Fyld:
Smelt smørret i en stegepande. Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og steg indtil løget er gylden brun.
Tilsæt gurkemeje og derefter kødet og salt.
Svits under konstant omrøring, indtil kødet er brunet og alt saft er blevet absorberet.
Tilsæt garam masala og limesaft og kog i yderligere 5 minutter.
Tag gryden fra varmen og lad det køle af.
Del dejen i 20 lige store portioner. Rul hver portion til en kugle.
Dup kanterne på cirkelen med vand.
Fyldet kommes i midten og cirklen foldes sammen og lukkes med en gaffel (håber du ved hvad jeg mener.)
Læg dine samosa til side.
Hæld godt med olie i en gryde og varm op indtil den når 185°C eller indtil den er det der hedder MEGA VARMT.
Læg forsigtigt dine samosa i olien, nogle få ad gangen, og steg dem i 2 til 3 minutter, eller indtil de er gylden brune.
Fjern dem fra olien og dræn på køkkenruller.
Dressing:
1 dl. youghurt naturel.
Hakket mynte og koriander efter smag.
Resten af limesaften.

Server dem lune og evt med sød kinesisk chiliesovs, som kan købes på flaske.

Vil du have flere indiske opskrifter, eller hellere bare en vejvisning til den nærmeste Mc. Donald?


1 kommentar:

  1. Send lige en stak smagsprøver til Aalborg, gør - det ser godt ud!

    - Anne

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...